Diarre hos hunde – sådan kan du afhjælpe det

Desværre er diarré en udbredt lidelse blandt hunde, og det er derfor ganske sandsynligt, at din firbenede ven vil blive ramt på et tidspunkt. Oftest er diarré kroppens måde at kommunikere på, at noget ikke er, som det bør være.

De mest almindelige årsager til diarré hos hunde er pludselig foderændring, virus, bakterier eller en form for bivirkning, der kan skyldes medicin. Har du flere hunde, som bliver ramt af diarré på samme tid, bør du være opmærksom på, at det højst sandsynligt har en smittekilde.

Men hvordan hjælper du din hund godt ud på den anden side, og hvordan skal du forholde dig, hvis tilstanden forværres? I denne artikel finder du svar på begge spørgsmål, ligesom du også bliver præsenteret for et kosttilskud, som kan mildne forløbet for din hund.

Hvordan hjælper du din hund bedst muligt?

Først og fremmest er det alfa og omega, at du er opmærksom på andre symptomer hos din hund samt dens generelle tilstand. Har din hund fx feber, bør du holde nøje øje med, at den ikke stiger, ligesom du også skal være opmærksom på blod i afføringen.

For at lindre din hunds diarre anbefales det, at du faster din hund i et par timer, før du langsomt introducerer det for vand i små doser. Derudover skal du sørge for at give din hund skånsom kost i op til en uge. 

Skånsom kost kan fx være:

  • Kylling
  • Ris
  • Kogt fisk

Hvornår bør du opsøge dyrlægen?

Der er flere alarmklokker, du skal være opmærksom på under sygdomsforløbet hos din hund. Opdager du et af nedenstående ting ved din hund, bør du straks opsøge dyrlægen:

  • Blodig diarré
  • Nedsat almentilstand
  • Dehydrering – fx hvis din hund slet ikke indtager eller er i stand til at opbevare væske
  • Mulig forgiftning eller fremmedlegeme i kroppen
  • Diarréen fortsætter over længere tid – også selvom du har ændret kosten

Diarré Kontrol til Hunde

Der findes et kosttilskud til hunde, der netop er med til at afhjælpe på diarréen og give din hund sundheden og velværen tilbage.

I dette supplement fra Animigo under navnet ”Diarré Kontrol til Hunde” får du et ler-suspensions-tilskud, der sørger for at udrense kroppen i bund, så fordøjelsessystemet kan komme op at køre igen optimalt. Ingredienserne i tilskuddet er bl.a. Montmorrilonit ler, som svulmer i kontakt med vand og dermed størkner fordøjelsen. Stoffet binder både toksiner og tungmetaller og sikrer dermed en nem udskillelse.

Den anden ingrediens er Aktiveret Attapulgit, der også bliver anvendt til at bekæmpe diarré hos mennesker, da det binder både toksiner og urenheder.

diarre-kontrol-animigo

Se produktet her

Produktet er vegansk og certificeret som et højkvalitetsprodukt, og du kan derfor trygt anvende det som et kosttilskud, der kan afhjælpe din hund med diarréen.

Tilskuddet er i flydende form og kan doseres direkte eller tilsættes foderet. Anvendelsen bør ske to gange dagligt i en periode på 3 dage. Ophører symptomerne ikke efter dette, bør du aflægge et besøg ved dyrlægen.

Husk at dosere mængden af kosttilskuddet efter din hunds vægt. Følg anvisningerne på pakken.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *