Hvor meget mad skal min hund have?

Det er vigtigt, at din hund får den rette mængde foder i løbet af dagen, så den får den optimale næring og energi. Alt afhængig af alder, vægt og race kan det dog variere, hvor meget mad din hund skal have i løbet af dagen. Det er først og fremmest en god idé at følge anvisningerne på foderpakken, som giver et godt overblik over den anbefalede mængde af foder.

Herunder får du en vejledende guide til, hvor meget mad du skal give til hunden og hvalpen. Desuden kan du læse om, hvordan du kan regulere mængden af mad, så det passer til din hund.    

dog, eat, animal

Den rette mængde foder til hunden kan være altafgørende for, at hunden kommer godt igennem dagen. Når du skal finde ud af, hvor meget mad du skal give din hund, kan du kigge på hundens kropsvægt. Det kan variere fra produkt til produkt, hvor mange antal gram du skal give din hund. Her får du en vejledende guide til den voksne hund, som kan reguleres.

  • En hund under 10 kg. skal have 120-220 gram hundefoder per døgn. 
  • En hund mellem 10 – 25 kg. skal have 220-370 gram hundefoder per døgn. 
  • En hund mellem 25 – 45 kg. skal have 370-700 gram hundefoder per døgn. 
  • En hund, der vejer mere end 45 kg., skal have 700+ gram per døgn.

Det er altså vigtigt, at du tager udgangspunkt i din hund og måler foderet op. Du kan regulere mængden, så det passer netop til din hund. På den måde undgår du, at den hverken bliver overvægtig eller undervægtig. 

Er du i tvivl om hvilken slags foder der passer bedst til din hund? Så har vi en guide til dig her!

Reguler maden efter din hund

Mængden af foder kan variere afhængig af, hvilken type foder du giver til din hund. Fodringsguiden er derfor vejledende, og du kan enten opjustere eller nedjustere mængden af foder. Du skal holde godt øje med din hund og se, hvordan den reagerer. Hvis den bliver for tyk, kan du overveje at nedjustere mængden af mad. Bliver din hund derimod tynd, kan du overveje at opjustere mængden af foder. 

dog, schäfer, german shepherd

Hunde er ikke ens, og deres aktivitetsniveau kan have en stor betydning for, hvor meget mad de skal have. Hvis du har en hund, der er meget aktiv om dagen, kan du overveje at give den mere foder. Hvis du omvendt har en hund, der er mindre aktiv, kan du give den en mindre portion foder.      

Hvor meget foder skal min hvalp have?

Den første tid i hvalpens liv, er det vigtigt, at den får den rette mængde foder og næringsstoffer.  Mængden af foder til din lille hvalp afhænger af, hvilken type hvalpefoder du bruger. Desuden kan mængden også afhænge af hunderace, og hvor stor hvalpen bliver som voksen. Det kan derfor være en god idé at spørge opdrætteren af hvalpen eller forhandleren af hundefoderet. 

Hund hvalp

Hvis du vælger hvalpefoder, som passer til alle racer, skal en hvalp på 8-10 uger cirka have 140 gram hvalpefoder per dag. Det er dog vigtigt, at du observerer hvalpen og enten op- eller nedjusterer mængden af foder, så det passer til hvalpen.

Er du i tvivl om hvad din hund IKKE må spise? Så læs med her!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *